Ads 468x60px

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΟΡΕΣΤΗΣ - ΝΕΟΧΩΡΙ 3 - 0 ΓΙΑ ΤΗΝ 13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ο Ορέστης καλύτερος του Νεοχωρίου στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δίκαια  επικράτησε σε ένα δυνατό παιχνίδι σε ακατάλληλο και βαρύ αγωνιστικό χώρο, με σκορ 3 - 0. Παρ΄όλο που ο αγώνας ήταν δυνατός και σημειώθηκαν πολλά φάουλ, παρ' όλο που κιτρινίστηκαν πολλοί  και είχαμε και 3 κόκκινες εν τούτοις στο παιχνίδι δεν είχαμε αντιαθλητικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές. Τα αρκετά και σημαντικά λάθη του διαιτητή ήταν αυτά που εκτράχυναν το παιχνίδι, αλλά όταν χρειάστηκε, η ψυχραιμία κυριάρχησε και δεν σημειώθηκε κανένα παρατράγουδο. Άλλωστε αυτό φάνηκε και στην αποχώρηση των ομάδων, όταν οι παίκτες έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο αγκαλιασμένοι.
Τα λάθη του διαιτητή εντοπίζονται σε καταλογισμούς φάουλ, στο μη καταλογισμό δύο πέναλτι και στην επίδειξη κίτρινων και κόκκινων καρτών.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις κίτρινες στον Παπαθανασίου (που οδήγησαν στην αποβολή του στο 47΄). Κατά τη γνώμη μας και οι δύο κάρτες όχι μόνο  ήταν αυστηρές αλλά ήταν ανύπαρκτες. Στην πρώτη ενώ ο παίκτης δεν έκανε τίποτε για να εμποδίσει την εκτέλεση φάουλ εκ μέρους του Νεοχωρίου  και απομακρυνόταν από τη μπάλα, ο εκτελεστής του φάουλ σούταρε επάνω του και ο διαιτητής έδειξε την πρώτη κίτρινη εντελώς αναίτια. Στη δεύτερη ο ίδιος παίκτης στριφογύρισε για να κρατήσει τον έλεγχο της μπάλας και χωρίς να βλέπει, χωρίς καθόλου πρόθεση ανέτρεψε αντίπαλο που του ήρθε από την άλλη μεριά. Φάουλ ναι όχι όμως και κίτρινη ( που ήταν η δεύτερη). Η αποβολή του Γιόντη  ( στο 56΄ ) δικαιολογημένη γιατί και οι δύο κίτρινες ήταν σωστές. Άδικη όμως ήταν και η αποβολή του Βουζιανά (Νεοχωρίου, στο 53΄ ) γιατί έκανε μεν επικίνδυνο φάουλ αλλά ήταν καθαρά για κίτρινη κάρτα και όχι για απευθείας κόκκινη.
 Τα γκολ σημειώθηκαν στο 22΄το 1 - 0 με αυτογκόλ αμυντικού του Νεοχωρίου, ο οποίος στην προσπάθεια του να αποκρούσει παράλληλη σέντρα του Κώστα Παπαζήση, την έστειλε στην εστία του, στο 31΄ το 2 - 0  με πλασέ από πλάγια του Δημήτρη Παπαθανασίου και το 3 - 0 στο 69΄ με σουτ του Βαγγέλη Καδόπουλου αφού πρώτα η μπάλα βρήκε τα πόδια αμυντικού.
Καλές ευκαιρίες για σκοράρισμα είχαν για μεν τον Ορέστη οι  Κώστας Παπαζήσης,  Κώστας Μπακιρτζής,  Χρήστος Παγωνίδης, Βαγγέλης Καδόπουλος και Κώστας Χατζημιχάλης ενώ για το Νεοχώρι (κλασικές) δύο ο ακατάβλητος Στέλιος Θεμελής και μία ο Γιώργος Λόλακας.
Σε δυο περιπτώσεις (ανατροπές των Παπαθανασίου και Παγωνίδη εντός περιοχής) ο Ορέστης ζήτησε πέναλτι και μάλλον είχε δίκιο.
Ο διαιτητής (Βασιλόπουλος) μέτριος ενώ οι επόπτες (Σαββούδης, Δαλαμπούρας) άριστοι.
Σύνθεση Ορέστη : Οτέμπερης, Καπουκράνης, Καδόπουλος, Χριστοφορίδης, Χατζημιχάλης Α., Γιόντης, Αλεξακούδης Γ., Παπαζησης ( 72΄ Βλασίδης), Μπακιρτζής (63΄ Χατζημιχάλης Κ.), Παπαθανασίου, Παγωνίδης (87΄Πετρόπουλος). 

Οι σκόρερ :