Ads 468x60px

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΟΧΩΡΙ - ΟΡΕΣΤΗΣ 2 - 1 ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Σε ένα πολύ βαρύ γήπεδο, με αρκετές λασπερές παγίδες, καλύτερο στα σημεία το Νεοχώρι πήρε τη νίκη και συνεπώς την πρόκριση για τον τελικό του Έβρου (θα αντιμετωπίσει την Ένωση Άνθειας/ Αρίστεινου), για πρώτη φορά στην ιστορία του. Βέβαια για να είναι καλύτερο συνετέλεσαν: η διαιτησία, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του σκορ, το πάθος των ποδοσφαιριστών του (φάνηκε να θέλουν περισσότερο το ματς) και το ότι ο Ορέστης "δεν βρέθηκε σε καλή μέρα" όπως λέμε ποδοσφαιρικά. Τα φαλτσοσφυρίγματα όμως ίσως να συντέλεσαν σ΄αυτό.
Ο διαιτητής του αγώνα κ. Σουβαράς, έπαιξε απροκάλυπτα έδρα με αποτέλεσμα να εκνευρίσει την ομάδα οπότε ίσως εκεί να οφείλονται τα πολλά λάθη στην ανάπτυξή της. Στο 19΄ κατελόγισε πέναλτι εις βάρος της ομάδας μας (ενώ προηγόταν από το 13΄ ο Ορέστης με πλασέ του Κώστα Μπακιρτζή, μετά από καταπληκτική διείσδυση του Δημήτρη Παπαθανασίου και ασίστ του Κώστα Παπαζήση) όταν σε μπαλιά προς την περιοχή του Ορέστη, ίσως  η μπάλα να βρήκε (;) το χέρι του Αριστοτέλη Χατζημιχάλη, χωρίς αυτό να εξέχει του σώματός του (κολλημένο), εντελώς ακούσια και τη στιγμή που γύρισε για να αποφύγει τη μπάλα. Ο διαιτητής όχι μόνο έδειξε το σημείο του πέναλτι αλλά κιτρίνισε και τον παίκτη θεωρώντας ότι έπρεπε αυτός να εξαϋλωθεί για να μην τον βρει η μπάλα. Έτσι έγινε το 1 - 1 με το Γιώργο Λόλακα και έμεινε αυτό το σκορ στο ημίχρονο.
Στα πρώτα λεπτά του Β΄ ημιχρόνου πίεσε παραπάνω το Νεοχώρι βοηθούμενο και από τα σφυρίγματα και ευτύχισε να προηγηθεί όταν μετά από εκτέλεση φάουλ στο 50΄ ο  Γιώργος Λόλακας με έξυπνη κεφαλιά κρέμασε αμυντικούς και τερματοφύλακα (αδικαιολόγητη η αδράνεια από όλη την αμυντική γραμμή).
Στο 63΄ ο διαιτητής αρνήθηκε να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Ορέστη όταν ο Δημήτρης Παπαθανασίου ανατράπηκε από πίσω όταν με περίτεχνη ενέργεια βρέθηκε εντός περιοχής και ήταν έτοιμος να σουτάρει κατά της εστίας του Νεοχωρίου.  Από κει και μετά ο Ορέστης είχε μια φλύαρη και νευρική υπεροχή, του δόθηκαν τέσσερις καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει (στις δύο αποσόβησε το γκολ ο τερματοφύλακας) αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Το Νεοχώρι απ' την πλευρά του είχε δύο καλές ευκαιρίες σε κάθε ημίχρονο (τις τρεις απ' αυτές τις εξουδετέρωσε ο Παναγιώτης Οτέμπερης).
Ο διαιτητής φάνηκε λίγος για ένα τόσο κρίσιμο ματς. Ο επόπτης Κεσσούδης με αρκετά λάθη σε μη καταλογισμό οφ σάιντ (εις βάρος του Ορέστη). Ο Σουμάκας χωρίς λάθη πέρασε απαρατήρητος.
Σύνθεση Ορέστη : Οτέμπερης, Καπουκράνης, Καδόπουλος, Αλεξακούδης Γ., Χατζημιχάλης Αρ., Γιόντης, Χατζημιχάλης Κ. (λ' τρ΄ 46΄ Δήμου), Παπαζήσης (74΄ Βλασίδης), Μπακιρτζής, Παπαθανασίου, Παγωνίδης (62΄ Νένογλου).