Ads 468x60px

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΟΡΦΕΑΣ ΣΟΦΙΚΟΥ – ΟΡΕΣΤΗΣ 2 – 0


Με ήρωα τον τερματοφύλακα Κώστα Γαλλή, ο οποίος απεσόβησε με τις αποκρούσεις του τουλάχιστον άλλα 4 τέρματα ο Ορέστης ηττήθηκε εύκολα στο Σοφικό απ’ τον τοπικό Ορφέα  με σκορ  2 – 0. Ο Ορφέας φανερά ανώτερος  δίκαια έφτασε στην επικράτηση και φιγουράρει στην 1η θέση της βοθμολογίας μαζί με το Διδυμότειχο. Ο Ορέστης απ’ την πλευρά του με αρκετές απουσίες βασικών του ποδοσφαιριστών και με πολλούς νεαρούς  στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να απειλήσει  πόσο μάλλον να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα προσπάθησε αλλά μπροστά στο πάθος  και τη δύναμη (με την καλή έννοια) του Ορφέα δεν κατάφερε να δείξει κάτι. Το θετικό είναι η χρησιμοποίηση αρκετών «μικρών», οι οποίοι όμως ακόμη υστερούν σε εμπειρία και δύναμη παρά τα καλά στοιχεία που δείχνουν. Τα γκολ επιτεύχθηκαν στο 64’  και στο 79΄.
Στο 25΄ ο Ορέστης σύσσωμος ζήτησε πέναλτι σε χέρι αμυντικού μετά από σουτ επιθετικού μας, χωρίς ο διαιτητής να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Δεν παίρνουμε θέση για τη φάση γιατί απ’ την οπτική γωνία που παρακολουθούσαμε τον αγώνα, μας ήταν δύσκολο να έχουμε άποψη.
Είναι η πρώτη ήττα του Ορέστη από τον Ορφέα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο . Έσπασε παράδοση  50 ετών ( Ο Ορφέας ιδρύθηκε το 1970).
Η διαιτησία των κ.κ. Ουζουνίδη, Παλαιοπάνη και Φιλιππίδη καλή.  Η συνεχής γκρίνια και προκατάληψη  περί αδικίας, των ανθρώπων  του Σοφικού  (πάγκου και ποδοσφαιριστών) τους  δημιούργησε κάποια προβλήματα αλλά με ψυχραιμία τα ξεπέρασαν.
Σύνθεση Ορέστη : Γαλλής, Γκαλογιάν, Παπαζήσης (85΄ Δημητριάδης), Θεμελής, Πετρόπουλος Χρ., Πετρόπουλος Στέφ., Μπακογιάννης, Πετρόπουλος Κυρ. (71΄ Ντουμανάκης), Βλάχος, Τσομπανούδης, Σιγρέκης (89΄ Νάκου).