Ads 468x60px

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΗ : ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/6/2014 ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ.

Παρουσία  40 ατόμων (ελάχιστα ήταν τα μέλη) πραγματοποιήθηκε σήμερα  8/6/2014   και ώρα  7 μ.μ. η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση  του Ορέστη. Από τη Διοίκηση αναγνώσθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός  της περιόδου 2013 - 2014. Καλώς ή κακώς αυτός ήταν. Οι άνθρωποι της Διοίκησης λειτούργησαν όπως μπόρεσαν (μόνο όσοι είναι μέσα στο χορό  γνωρίζουν), καθένας  και όλοι μαζί με τις δυνατότητές τους, κράτησαν την ομάδα σε ανταγωνιστικό επίπεδο μέχρι ενός σημείου  και αν χάθηκε ο στόχος δεν φταίνε μόνο αυτοί (πως άλλωστε να το κρίνουμε αυτό όταν εκ του  ασφαλούς  καθισμένοι  αναπαυτικά  στην  κερκίδα εμείς  οι  ελάχιστοι  κριτικάρουμε κακοπροάιρετα ;) αλλά και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες.
Από τα θετικά της Συνέλευσης  ήταν 1) ότι ήταν προγραμματισμένη για ώρα 7 και άρχισε ακριβώς ώρα 7 (σπάνιο φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα) και 2) η πολυπληθής παρουσία του ωραίου φύλλου (αν και το στόμα μερικών εξ αυτών δεν θύμιζε  ωραίο φύλλο. Όσο αποτυχημένη και να είναι μια Διοίκηση της αρμόζει κάποιος σεβασμός καθώς εκπροσωπεί νόμιμα έναν  Σύλλογο).
Μπήκα στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης και για μια στιγμή δίστασα γιατί εκτός της διοίκησης είδα ελάχιστους γνωστούς. Επειδή έχω φάει ως φίλαθλος τους αγώνες της ομάδας μας με το "κουτάλι" παραξενεύτηκα που από τους 40 παρευρισκόμενους γνώριζα μόνο τους 5. Μέλη του Ορέστη, που αποτέλεσαν  την απαρτία ώστε να γίνει η Γ.Σ. και να μη τους γνωρίζω ;
Διαπίστωσα ότι στη Γενική αυτή Συνέλευση του Ορέστη  υπήρχαν ελάχιστοι φίλοι και μέλη του Ορέστη (Φίλοι και μέλη είναι και η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση) και πολλοί γονείς παιδιών που συμμετέχουν στη λειτουργία των τμημάτων της Ακαδημίας Ορέστη διαθέτοντας τα παιδιά τους και τη συνδρομή τους. Και ήταν όλοι παραπονούμενοι σχετικά με τη λειτουργία αυτής. Ίσως δίκαια (δεν ασχολήθηκα στο διάβα του χρόνου για να γνωρίζω) αλλά το κίνητρό τους ήταν η αγάπη για το παιδί τους (δικαιολογημένα). Ελάχιστα έως καθόλου τους απασχολεί ο Ορέστης και η πορεία του (και πάλι δικαιολογημένα καθώς οι άνθρωποι ή μερικοί απ' αυτούς αφ΄ενός περιστασιακά βρέθηκαν στο χώρο του Ορέστη και αφ΄ετέρου μπορεί να είναι και προσωρινοί κάτοικοι της πόλης μας).
Κακώς κατά τη γνώμη μου η εκάστοτε Διοίκηση χρησιμοποιεί χρήματα από τα έσοδα της Ακαδημίας στη λειτουργία της ανδρικής ομάδας (το έμαθα σήμερα) αλλά στο κάτω - κάτω είναι στη θέληση των Διοικούντων (να μη ξεχνάμε ότι όλοι είναι εθελοντές, πασχίζουν με τόσες θυσίες για την αξιοπρεπή ύπαρξη του Συλλόγου και έχουν και την ευθύνη). Ο γονέας πληρώνει και απαιτεί τα συμφωνηθέντα. Αν δεν είναι ικανοποιημένος, επειδή πρόκειται για  το παιδί του  (όπως σε κάθε φροντιστήριο ή ιδιωτική σχολή -μουσική, καράτε, κολύμβηση κ.ά. -) σταματά να πληρώνει, φεύγει και "υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια". Απλά πράγματα. Η κριτική εκ των υστέρων, ο έλεγχος ως προς τη διαχείριση (άλλωστε η Διοίκηση θα λογοδοτήσει στα μέλη της) και οι κραυγές τι νόημα έχουν; Να παραιτηθεί η Διοίκηση; Ωραία, παραιτήθηκε.
 Εγώ όμως παραβρέθηκα στη συνέλευση ως μέλος, ως φίλος, ως φίλαθλος και ως οπαδός  του Μ.Γ.Σ.  "Ορέστης" Ν. Ορεστιάδας  (και όχι της Ακαδημίας) για να ακούσω τους απολογισμούς και τα σχόλια επ' αυτών -πάντα καλοπροαίρετα - για να διορθωθούν τα τυχόν λάθη της σαιζόν που πέρασε, για να ακούσω  προϋπολογισμούς, για να ακούσω τι μέλλον γενέσθαι  και πως να ανεβάσουμε το επίπεδο του Συλλόγου. Κακά τα ψέματα ο κύριος εκφραστής του Συλλόγου  είναι η ανδρική ομάδα. Είτε με την ίδια Διοίκηση είτε με νέα. Όλοι είμαστε φίλοι και πολύτιμοι για τον Ορέστη. Άλλωστε έχουμε μείνει τόσο λίγοι !!!
Δυστυχώς δεν άκουσα τίποτε τέτοιο, τίποτε θετικό. Τη συνέλευση μονοπωλούσαν τα παράπονα των παρευρισκομένων σχετικά με την Ακαδημία και τη λειτουργία της (δικαιολογημένα γιατί αυτό τους ενδιέφερε).
Διαπιστώνοντας ότι είμαι εκτός τόπου και χρόνου και χωρίς ελπίδα βελτίωσης του κλίματος, αποχώρησα. Έτσι δεν γνωρίζω αν εγκρίθηκαν οι απολογισμοί.
Εκ των υστέρων έμαθα ότι η Διοίκηση παραιτήθηκε και προκηρύχθηκαν αρχαιρεσίες για την επόμενη Κυριακή.
Την επόμενη Κυριακή λοιπόν 15 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στον ίδιο χώρο (Νέο κλειστό γήπεδο "Νίκος Σαμαράς") θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας Διοίκησης. Παρακαλούνται τα μέλη (;) για την παρουσία τους.
Οψόμεθα!!!