Ads 468x60px

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΕΣΤΗ - ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΔΧΟ ΜΕ 2 - 1

Κατά τον καλύτερο τρόπο (για τα φετινά δεδομένα) έκλεισε την αγωνιστική του χρονιά ο Ορέστης.
Πέτυχε πανάξια και παλικαρίσια νίκη  στο Διδ/χο με σκορ 2 - 1 και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Έβρου. Παίζοντας με αυταπάρνηση, ηρωισμό  και πάθος πολύ καλή μπάλα  κατά διαστήματα,  αφού έχασε στο 2΄μόλις με το Γιώργο Παρασκευά πέναλτι  αδιαμφισβήτητο -χωρίς όμως να δοθεί έστω κίτρινη κάρτα στον αμυντικό-  ( το κέρδισε ο Θέμης Μπαλλάκης που ανατράπηκε εντός περιοχής και το απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Διδχου αρχικά και στη συνέχεια το δοκάρι) και αφού ανταπεξήλθε στις απίθανες αποφάσεις του διαιτητή κ. Σημίδη, ο οποίος σε κάθε επαφή  ή ακόμη μερικές φορές και χωρίς επαφή των ποδ/στών μας με αυτούς του Διδ/χου σφύριζε φάουλ εις βάρος του Ορέστη σε κάθε σημείο του γηπέδου (επειδή το Διδχο θεωρείται δυνατό στα στημένα), ώστε με την εκτέλεση  η μπάλα να καταλήγει επικίνδυνα στην περιοχή μας. Έτσι παρά την με αυτό τον τρόπο πίεση του Διδ/χου η ομάδα άντεξε και διατήρησε το 2 - 1 υπέρ της.
Μετά το 2ο  γκολ ο Ορέστης έδωσε χώρο στον αντίπαλο, αμύνθηκε μαζικά  και με επικίνδυνες αντεπιθέσεις προσπάθησε να απειλήσει για ένα τρίτο γκολ. Σ' αυτό το διάστημα της υπεροχής του το Διδ/χο είχε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι η ομάδα μας πήρε μια σπουδαία νίκη ουσίας και ψυχολογίας.
Το σκορ άνοιξε ο Θανάσης Οικονόμου με έξυπνη κεφαλιά προς τα πίσω μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 20΄. Στο 34΄ ο Νίκος Ελευθεριάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0 - 2. Στο 45΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Χρήστου Γιαννόπουλου έγινε το 1 - 1. Στο 46΄ ο νεοεισελθών Βασίλης Σκερλετίδης   μετά από ωραία επιθετική ενέργεια με έξυπνο πλασέ  έξω από την περιοχή "κρέμασε" τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το 1 - 2.
Ο διαιτητής στα σημεία έπαιξε φανερά έδρα  (ευτυχώς που τελικά δεν επηρεάστηκε το αποτέλεσμα) ενώ οι επόπτες είχαν και σωστές και λανθασμένες υποδείξεις. Όλα αυτά κατά τη γνώμη μας. Όπως τα βλέπουμε απ' την κερκίδα.
Στο τέλος του αγώνα απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και παραγόντων της έδρας.  Η ασφάλεια των αποδυτηρίων στα οποία προσέτρεξαν οι ποδ/στές μας απέτρεψε τα χειρότερα.
Δική μας επισήμανση : Οι πρωταθλητές δεν καθιερώνονται μόνο από τις νίκες τους αλλά και από τις ήττες τους. Πρέπει να ξέρουν και να χάνουν. Η ζωή και το ποδόσφαιρο δεν έχουν μόνο νίκες !
Η παράδοση τελικά δεν έσπασε (5η πρόκριση στο Διδ/χο), απλώς δεν κέρδισε το "φαβορί".

Στην επόμενη φάση ο Ορέστης θα αντιμετωπίσει τον Έβρο Σουφλίου στο Σουφλί. Σύμφωνα με το πρόγρμμα ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016.

Ο Ορέστης έπαιξε με τους : Γαβριήλ, Στεφανίδη, Ζαχαρνούδη, Πετρόπουλο, Οικονόμου, Βουδούρη, Αλεξακούδη Π., Παρασκευά, Ελευθεριάδη (81΄ λ. τρ. Δοϊτσίδη), Μεμούρη, Μπαλλάκη (45΄ λ. τρ. Σκερλετίδη).

Οι σκόρερ :