Ads 468x60px

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΟΡΕΣΤΗΣ - ΔΙΔ/ΧΟ 2 - 0 ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Σπουδαία και δίκαιη νίκη επί του Διδ/χου πέτυχε ο Ορέστης για το Κύπελλο Έβρου. Έτσι προκρίθηκε για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των ομάδων του Εθνικού, του Άλεξ και της Άνθειας. Το ματς δεν διεκδικεί περγαμηνές ποιότητας αφού ο δυνατός νοτιάς και ο άσχημος αγωνιστικός χώρος δεν άφησαν τις ομάδες να δείξουν τις αρετές τους. Παρ΄ όλα αυτά οι 500 περίπου φίλαθλοι πρέπει να έμειναν ευχαριστημένοι καθώς εκτός του ότι πάντα τα ματς μεταξύ των δύο αυτών Ομάδων είναι συναρπαστικά και γεμάτα ένταση (και στον αγωνιστικό χώρο και στην κερκίδα) είδαν και δυο υπέροχα τέρματα. Στο σημερινό ματς επίσης, το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και ο διαιτητής με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του, ενώ οι επόπτες ήταν αλάνθαστοι. Στο πρώτο ημίχρονο που η Ομάδα του Διδ/χου είχε τον αέρα με το μέρος της λόγω του αέρα απείλησε την εστία του Οτέμπερη δυο - τρεις φορές με μακρινές εκτελέσεις φάουλ αλλά τη μια φορά το κάθετο δοκάρι  και τις άλλες ο τερματοφύλακας του Ορέστη απομάκρυναν τον κίνδυνο. Στην κόντρα ο Ορέστης εκτός του γκολ είχε να επιδείξει δυο - τρεις επικίνδυνες φάσεις, με σημαντικότερη αυτή του Μεμέτογλου στο 31΄όταν μόνος του πλάσαρε απελπιστικά άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο που είχε ο Ορέστης τον αέρα κράτησε εύκολα το μηδέν στην άμυνά του και χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα  (εκτός από μια κεφαλιά άουτ ενός επιθετικού), δημιούργησε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Στέρεβ.
Στο 60΄ ο Ρουσσίδης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Το ίδιο συνέβη στο 69΄ και με τον Τζουμακίδη του Διδ/χου. Και οι δυο κάρτες ήταν παρατραβηγμένες έως ανύπαρκτες.
Στο  81΄ ακυρώθηκε πολύ σωστά γκολ του Διδ/χου αφού ο σκόρερ ήταν σε εμφανή θέση οφ σάιτ.
Τα γκολ πέτυχαν στο 11΄ ο Τζαχίτ Μεμέτογλου με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή όπου βρέθηκε μόνος μετά από σέντρα του Ρουσσίδη και ο Μάριος Κιολές με ωραίο και δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής  στο 90΄+3 μετά από δική του ατομική προσπάθεια.
Σύνθεση Ορέστη :  Οτέμπερης, Κιολές, Θεμελάκης, Γουγουλιάς, Πατίδης (88΄ Τερζόπουλος), Πετρόπουλος Στέφ., Δοϊνούδης (45΄ Καραγιάννης), Πετρόπουλος Κυρ., Μεμέτογλου (82΄ Λόλακας), Στέρεβ, Ρουσσίδης.

Οι σκόρερ :