Ads 468x60px

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

     Το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματός μας , βρίσκει την ομάδα μας στην 
ικανοποιητική (για τα φετινά δεδομένα και όχι για την ιστορία της ομάδας) τέταρτη θέση της 
βαθμολογίας και κάτω από το άνετα προπορευόμενο (φυσικά  λόγω  της  φετινής αγωνιστικής παρουσίας του Ορέστη) Διδ/χο, το Νεοχώρι και τις Καστανιές. Η πλήρης ανανέωση (αγωνιστική 
και ηλικιακή –ο μέσος όρος ηλικίας κατέβηκε από το +25 στο -24-)  της ομάδας (από τους 27 ποδοσφαιριστές πέρυσι έφυγαν 24, ενώ ήρθαν 22 νέοι), ήταν επόμενο, μέχρι να μονταριστεί  
το νέο  σύνολο  και να αποκτήσει ομοιογένεια, καθώς  οι ποδοσφαιριστές της για πρώτη φορά βρίσκονταν  μεταξύ τους, να μην έχει την αναμενόμενη απόδοση και αποτελεσματικότητα. 
Έτσι σιγά – σιγά παιχνίδι το παιχνίδι η ομάδα πήγε καλύτερα και θα πάει καλύτερα αλλά να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας είναι πολύ δύσκολο  με αυτές τις συνθήκες  να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Και δεν έφτανε το  πρόβλημα της ανανέωσης, η ομάδα μας στάθηκε άτυχη  καθώς μεσολάβησαν τρεις βαρύτατοι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών(οι δύο από σκληρά μαρκαρίσματα) –Μπαλλάκης, Μπακιρτζής και Οικονόμου- που προορίζονταν (το είχαν δείξει φυσικά) για την βασική ενδεκάδα.
     Ο Θέμης Μπαλλάκης (χαφ) δεν αγωνίστηκε καθόλου μέχρι σήμερα (τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου) και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει (υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση) , ο Κώστας Μπακιρτζής  (σέντερ φορ) από το σύνολο των 720 αγωνιστικών λεπτών του Α΄ γύρου αγωνίστηκε μόνο 190, αλλά είναι πιθανόν να επιστρέψει σύντομα ενώ ο Θανάσης Οικονόμου (χαφ) αγωνίστηκε μεν 323΄ αλλά πρόκειται να εγχειριστεί οπότε η επιστροφή του δεν αναμένεται για φέτος.
     Στους  8 αγώνες που έδωσε η ομάδα πέτυχε 5 νίκες, έφερε 1 ισοπαλία και ηττήθηκε 2 φορές.  
Έπαιξε πολύ καλά στα πέντε από αυτά (με Καστανιές, Μεταξάδες, Νεοχώρι, Κυπρίνο και Ασπρονέρι,  ήταν κακός  στον αγώνα με το Διδ/χο  και  μέτριος με Ένωση Κυανής/Ασβεστάδων και με τα Ρίζια). Δυσκολεύτηκε ως προς την επιτυχία τερμάτων ενώ εύκολα τα δέχθηκε ( πέτυχε μόνο 13 και δέχθηκε 8).
Από τη δύναμη των 25 ποδοσφαιριστών του χρησιμοποιήθηκαν 21.
     Πέντε ποδ/στές έχουν αγωνιστεί και στα 8 παιχνίδια (Πέτρος Χριστοφορίδης 720΄
- σε όλα 90λεπτο-, Βαγγέλης Καδόπουλος 693΄, Χρήστος Παγωνίδης 686΄, Γιάννης Δήμου 672΄και Κώστας Παπαζήσης  597΄) ενώ πρώτοι σκόρερ της ομάδας  με 3 γκολ είναι οι  Χρήστος Παγωνίδης και Δημήτρης Παπαθανασίου.
     Στο Κύπελλο έχουμε περάσει στον 3ο γύρο  και μετά από τον Πεντάλοφο και το Ελληνοχώρι  θα αντιμετωπίσουμε το Ασπρονέρι.

     Γενικά η ομάδα είναι μέσα στους στόχους που έχει θέσει  και γι αυτό θα διεκδικήσει  όπως φαίνεται τη 2η θέση στο πρωτάθλημα για να οδηγηθεί στα μπαράζ (όπου έστω και δύσκολα όλα παίζονται) και  το Κύπελλο Έβρου (είναι μέσα στις δυνατότητές της).
Βασική προϋπόθεση βέβαια να αποφευχθούν νέοι τραυματισμοί  και οι  ποδ/στές να παραμείνουν υγιείς.