Ads 468x60px

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ

      Στις 6 Δεκεμβρίου 2014  το βράδυ, με μεγάλη επιτυχία,  πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα  του Συλλόγου μας Μ.Γ.Σ. «ΟΡΕΣΤΗΣ», στην αίθουσα εκδηλώσεων «PRINCIPAL». Η αίθουσα κατακλύσθηκε από τους φίλους και τους ποδοσφαιριστές  μεγάλους και μικρούς ηλικιακά  της Ομάδας  και της Ακαδημίας  και όλοι μαζί πέρασαν ένα υπέροχο βράδυ με φαγητό, μουσική και χορό. Συγκινητική ήταν η παρουσία αρκετών παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των οποίων η παρουσία πρόσθεσε ιδιαίτερη αίγλη στη χοροεσπερίδα. Αξίζει να τους αναφέρουμε γιατί ήταν από αυτούς που με τον  πέρασμα του καιρού και των πρωταθλημάτων  έγραψαν την ένδοξη ιστορία του Συλλόγου.
      Παραβρέθηκαν λοιπόν οι : Χατζηβασιλείου Νικόλαος (1955 – 1967), Βαγγελούδης Διαμαντής (1963 – 1976), Γακίδης Χρήστος (1965 – 1978), Μαναρίδης Παύλος (1965 – 1972) για τον οποίο να αναφέρουμε ότι ήρθε ειδικά για το χορό από τη Θεσσαλονίκη όπου διαβιεί μόνιμα, Μετζιδιές Αριστείδης (1967 -1978 και 1981 – 1984), Τζιρατούδης Αθανάσιος (1970 – 1983 και 1985 – 1987), Αλεξακούδης  Βάϊος (1975 – 1987), Αλεξακούδης Αντώνιος (1978 – 1986) και  Συριτούδης Πασχάλης (1986 – 1991).
      Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος του Συλλόγου και παλαίμαχος  Βάϊος Αλεξακούδης, ο  Σάκης Τζιρατούδης και ο Χρήστος Γακίδης.
Ο Βάγιος Αλεξακούδης,  αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμή εκ μέρους τους προς το Σύλλογο με την παρουσία τους, τόνισε το πόσο θετική είναι η συνεργασία και η σύμπνοια όλων όσων είναι κοντά στην ομάδα (Φίλαθλοι, Διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές, παλαίμαχοι) και πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουν αυτοί που έχουν απομακρυνθεί προκειμένου ο Σύλλογος να βρει το δρόμο που του αξίζει.
Ο Σάκης Τζιρατούδης, συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο για την πρόσκληση στη χοροεσπερίδα, ενθυμούμενος  τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα και για να παραδειγματίσει τους νεώτερους, τόνισε το πόσο σημαντική ήταν στην ποδοσφαιρική του ζωή η παρουσία και το παράδειγμα των παλαιοτέρων απ’ αυτόν ποδοσφαιριστών του Ορέστη. Τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα σημειώνοντας ότι τους είχε για πρότυπα και  χάρη σ΄ αυτούς πατούσε γερά στα πόδια του μέσα στο γήπεδο.
Ο Χρήστος Γακίδης, του οποίου τα λόγια τα καταγράψαμε τόνισε :
«Ευχαριστώ με ταπεινότητα για την τιμή που μου αποδίδεται από τον ιστορικό μας Σύλλογο «ΟΡΕΣΤΗ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ». Ταπεινότητα την οποία είχα πάντα στην ποδοσφαιρική μου διαδρομή με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή αλλά και του προπονητή. Ήμουν ο 11ος στρατιώτης της ομάδος, συγχρόνως και αρχηγός της δίνοντας πάντα ότι περισσότερο μπορούσα σε συμπαίκτες και ποδοσφαιριστές μου. Μέσα από την προσωπική μου προσπάθεια, κατάφερα να βρεθώ συμπαίκτης με μονάδες πολύ – πολύ αξιολογότερες  από εμένα. Έγινα αποδεκτός ως αρχηγός μιας ομάδος που είχε κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Ήμασταν όμως φίλοι, αγαπημένοι, συναγωνιστές, για την κοινή επιτυχία. Ερωτευμένοι με την αποστολή μας για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των φιλάθλων, που ο καθένας μας προκαλούσε, περίπου 100 τον αριθμό, να έρχονται στο γήπεδο. Σεβόμασταν την ιστορία των προ ημών αγωνισθέντων. Δημιουργήσαμε  ποδοσφαιρική επανάσταση, ξεπερνώντας τα στενά όρια του Νομού μας. Ήμασταν παιδιά από χωριά γύρω από τη μητρόπολή μας ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ.
Αγαπημένα μας παιδιά, υπηρετήστε σοβαρά το άθλημα, που στρατευθήκατε χωρίς ν’ αφήσετε και την πνευματική σας καλλιέργεια . Μπορεί να βρίσκεστε μακριά από τους στόχους που βρεθήκαμε εμείς, όμως μπορείτε να τους κατακτήσετε. Για όλα υπάρχει αρχή και τέλος, ακμή και παρακμή. Μπορεί να βρίσκεστε χαμηλά, όμως με αγάπη μεταξύ σας, υπακοή στους δασκάλους σας, είτε πνευματικούς, είτε προπονητές και γονείς σας, μπορείτε να φθάσετε γρήγορα στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.
Η αποψινή βραδιά ας είναι ένα νέο ξεκίνημα και ας είναι δύσκολο το οδοιπορικό. Δεν υπολείπεσθε κανενός, έχοντας δε και το πλεονέκτημα του υπαίθριου αγωνιστή, ευχόμαστε να φθάσετε όλοι σας εκεί που έφθασα κι εγώ έχοντας  ως συμπαίκτες και φίλους  σαν τον πληθωρικό αείμνηστο ΒΑΚΗ ΓΟΔΟΣΗ, τον  απίθανο εκτελεστή  ΑΡΗ ΜΕΤΖΙΔΙΕ, τους σοβαρούς  και απροσπέλαστους  ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΒΑΓΓΕΛΟΥΔΗ και ΠΑΥΛΟ ΜΑΝΑΡΙΔΗ, τον αριστεροπόδαρο ΧΡΗΣΤΟ ΦΩΤΙΑΔΗ, τον μεγάλο σε ήθος και προσφορά  ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ και τόσων άλλων παλαιοτέρων και νεωτέρων, που τίμησαν την φανέλα της αγαπημένης μας ομάδας.
Προχωρήστε και κατακτήστε υψηλότερες κορυφές από εμάς. Προκαλέστε εσείς το περιβάλλον που έχει αδρανοποιηθεί, όπως ευρύτερα συμβαίνει και στην πατρίδα μας και γεμίστε ξανά το γήπεδο. Παρασύρετε με την προσπάθειά σας συνομηλίκους γιατί έτσι θα δημιουργήσετε την αυριανή ελπίδα, με σώμα γερό αλλά και μυαλό στη θέση του.
Αναπολήστε  το παρελθόν της Ομάδας μας , έχοντας πρότυπα σαν τον ΣΑΚΗ ΤΖΙΡΑΤΟΥΔΗ και το ΧΡΗΣΤΟ ΜΗΝΟΓΛΟΥ και όλους όσους υπηρέτησαν θετικά την  Ιστορία της Ομάδας.
«Αγγέλους του Τσάρλι»  είχα ονομάσει τους πρωταγωνιστές της Γ΄Εθνικής. Γίνετε εσείς από δω και πέρα Άγγελοι  της κοινωνίας μας, ευρύτερα και κατ’ επέκταση της  μεγάλης μας Ομάδας και ακριτικής μας πόλης, όπου και με το άθλημά σας φυλάσσετε Θερμοπύλες.
Ευχαριστώ»
Στο τέλος όλοι οι παλαίμαχοι τιμήθηκαν με ιδιαίτερη πλακέτα την οποία τους την επέδωσε ο πρόεδρος, ενώ σε όλους τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές –μικρούς και μεγάλους- δόθηκαν τιμητικά μετάλλια.

Παρακάτω ας θυμηθούμε  φωτογραφικά  τους παλαίμαχους  στους οποίους αναφέρθηκε ο Χρήστος Γακίδης :