Ads 468x60px

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ : ΟΡΕΣΤΗΣ - ΦΕΡΕΣ 3 - 1. Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ .

 Για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Έβρου, χθες Τετάρτη  5 Απριλίου 2023, στο Δημοτικό μας Στάδιο, ο Ορέστης υποδέχθηκε σε αγώνα ρεβανς τη Θράκη Φερών. Ως γνωστόν στην εκεί αναμέτρηση είχε επικρατήσει η Θράκη με σκορ 2 – 1 .

Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, από τη βροχή που είχε προηγηθεί, ο αγώνας είχε έντονο ενδιαφέρον αφού για να προκριθεί η ομάδα μας στον τελικο έπρεπε να επιβληθεί με διαφορά δύο τερμάτων.

Έγινε ένα, με άγρια ομορφιά και δύναμη, παιχνίδι πάντα μέσα σε αθλητικό πνεύμα. Ο αγώνας ήταν μονόλογος του Ορέστη ενώ η καλοστημένη αμυντικά ομάδα των Φερών προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις. Το πρώτο ημίχρονο παρέμεινε στείρο χωρίς τέρματα, παρά τις πολλές ευκαιρίες της ομάδας μας. Στο 32΄ ο  Παύλος Σταματόπουλος  είχε δοκάρι με  θεαματική κεφαλιά "ψαράκι". ΄.Πολύ καλός ο τερματοφύλακας των Φερών.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο που κόντρα στη ροή του αγώνα στην πρώτη εντός περιοχής επίσκεψη η ομάδα των Φερών  και με την πρώτη της τελική προηγήθηκε στο 59΄.

Το σφυροκόπημα του Ορέστη συνεχίστηκε και ευτύχησε να ισοφαρίσει με προβολή του Γιώργου Λαζαρίδη από κοντά στο 66΄. Στο 78΄  ο Αλί Κοτζά, που πρίν λίγα λεπτά μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή, έκανε το 2 – 1 με κεφαλιά. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 86΄ ο Κώστας Ανδρεάδης με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ έγραψε το 3 – 1 και η πρόκριση πήγε στον Ορέστη. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων παρά λίγο οι Φέρες να κάνουν το 3 – 2 και να οδηγήσουν το ματς στην παράταση.

Η διαιτησία των κ.κ. Κωστούλα, Νασιούλη και Κατσαντούρα, πολύ καλή . 

Σύνθεση Ορέστη :  Παναγιώτου, Θάνος, Λιάνας (74΄ Κοτζά), Πεταλωτής, Γκουντενούδης, Θεμελής (52΄ Χρηστούδης), Τσομπανούδης (89΄ Μαμρικισβίλι), Ανδρεάδης, Λαζαρίδης, Σταματόπουλος, Τζελέπης.

Στον Τελικό, ο οποίος θα γίνει στην πόλη μας την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την F.C. Αλεξανδρούπολη (Γ΄ Εθνικής), η οποία στον άλλο ημιτελικό επιβλήθηκε των Καστανεών με σκορ 7 – 0.

Οι σκόρερ :