Ads 468x60px

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ - ΟΡΕΣΤΗΣ 0 - 0 ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Το γεγονός είναι ότι ο Ορέστης άφησε 2 πολύτιμους βαθμούς στο γήπεδο "Φ. Κοσμάς" και απομακρύνθηκε από την κορυφή στην κούρσα του τίτλου.
Βασικά ο αγώνας δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί καθώς ο αέρας που υπήρχε ήταν πολύ δυνατός (δεν μπορώ να εκτιμήσω τα μποφόρ) με αποτέλεσμα να μη μπορεί να παιχτεί μπάλα καθώς αυτή ήταν στο έλεος του αέρα. Υπήρξαν περιπτώσεις που η μπάλα ενω αποκρουόταν από αμυντικό προς τη σέντρα αυτή να καταλήγει κόρνερ απ' την ίδια πλευρά ελέω του αέρα.
Στο Α΄ημίχρονο τον αέρα είχαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι  δυο - τρεις φορές με μακρυνά σουτ δυσκόλεψαν τον Κώστα Γαλλή. Ο Ορέστης προσπάθησε να πατήσει μπάλα και να κινηθεί ορθολογικά παρά τη δυσκολία λόγω του αέρα αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει σοβαρά μόνο δυο φορές (χαμένο τετ α τετ από τον Κόστα Ζέλεφ στο 2΄ και χαμένη κεφαλιά εξ επαφής στο 15΄ από τον Θοδωρή Ρουσσίδη).
Στο Β΄ ημίχρονο ο Ορέστης παρά τη καταιγιστική υπεροχή του, στάθηκε ανίκανος να εκμεταλλευτεί τον αέρα και την υπεροχή του απέναντι σε έναν νεανικό και αδύναμο να αντιδράσει Ποντιάκό. Σ' αυτό συνετέλεσαν  οι πάμπολλες χαμένες ευκαιρίες από τους επιθετικούς του, οι καθοριστικές αποκρούσεις του τερματοφύλακα καθώς και αμυντικών επί της γραμμής και δύο σημαντικές αποφάσεις του διαιτητή ο οποίος σε καταφανέστατη απόκρουση αμυντικού με τα χέρια στο 80΄ και σε ανατροπή εντός περιοχής του Κόστα Ζέλεφ στο 83΄ "δεν είδε" κάτι το μεμπτό δείχνοντας τη συνέχιση του παιχνιδιού.  Τη μοναδική φορά που στο Β΄ημίχρονο ο Ποντιακός πλησίασε προς την περιοχή μας στα μέσα του ημιχρόνου, ένα μακρινό σουτ από πλευράς του βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Κώστα Γαλλή.
Σύνθεση Ορέστη : Γαλλής, Κοτζά, Τσιτσκάρης, Πετρόπουλος Χρ., Ρουσσίδης Θ., Οικονόμου, Δαρβούδης (84΄ Οτέμπερης), Ζότεφ, Ζέλεφ (89΄ Βλάχος), Παρασκευάς, Ντινούδης (75΄ Τζουμακίδης). 
Σχετικά με τη διαιτησία οι μεν επόπτες (Κτιστόπουλος και Ναζιρόπουλος) ήταν άριστοι ενώ ο διαιτητής  (Σιβούδης) αδίκησε τον Ορέστη.