Ads 468x60px

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΟΡΕΣΤΗΣ - ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ 2 - 1 ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ

Πολύ δύσκολα ο Ορέστης κατόρθωσε να πάρει τη νίκη (στο 90΄) από τον πολύ καλό Ποντιακό και να σημειώσει την πρώτη φετινή νίκη του.
Ο Ποντιακός σφιχτοδεμένη και καλογυμνασμένη ομάδα έπαιξε στα ίσα τον Ορέστη και παρα λίγο να πάρει το βαθμό (ίσως και να τον δικαιούνταν).
Ο Ορέστης είχε αφενός διαστήματα κυριαρχίας και πατούσε τη μπάλα στην προσπάθειά του να διασπάσει την άμυνα του Ποντιακού (χωρίς να το καταφέρνει με επιτυχία) και αφετέρου είχε διαστήματα που χανόταν στο γήπεδο με πολλά αβίαστα λάθη (από τα οποία κινδύνεψε).
Πάντως οι περισσότερες από τις ευκαιρίες που είχαν οι ομάδες προήλθαν από στημένα (φάουλ και κόρνερ). Λίγες ήταν οι  επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από ομαδικές ενέργειες.
Τα γκολ επιτεύχθηκαν στο 60΄ με σουτ του Νίκου Ελευθεριάδη ύστερα από ατομική ενέργεια (1 - 0), στο 67΄ ο Ποντιακός ισοφάρισε με΄κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και στο 90΄ Χρύσανθος Μεμούρης με κεφαλιά ψαράκι μετά από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα σε εκτέλεση φάουλ από τον Θέμη Μπαλλάκη.
Ο Ορέστης είχε ευκαιρίες για να σκοράρει στο 8΄, στο 42΄, στο 52΄ (δοκάρι), στο 71΄και στο 85΄.
Ο Ποντιακός στο 23΄ και στο 65΄ (φοβερη απόκρουση του Γαβριήλ).
Η διαιτησία των Κυριαζίδη, Δαλαμπούρα και Καραΐσκου ελέγχεται για τρεις σημαντικές φάσεις, που επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.
Στο 62΄ του αγώνα ο επόπτης Καραΐσκος  ακύρωσε ως οφσάϊτ γκολ του Ποντιακού. Για την ακύρωση υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες. Γνώμη μας οτι ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος και σωστά ακυρώθηκε. Στο 67΄ δόθηκε φάουλ υπέρ του Ποντιακού (από κει προήλθε το γκολ της ισοφάρισης) εντελώς ανύπαρκτο -έχουμε σαφή άποψη- . Για τον καταλογισμό του είχαμε εδώ διαμαρτυρίες από τον Ορέστη. Στο 71΄ ο Ορέστης ζήτησε  πέναλτι όταν ο Κώστας Μπακιρτζής μπροστά σε άδεια εστία αφού άδειασε τους αντιπάλους του, ανατράπηκε χωρίς να προλάβει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Διαμαρτυρίες από τον Ορέστη.
Σύνθεση Ορέστη : Γαβριήλ, Σαραγλίδης (79΄ Μπαλλάκης), Ζαχαρνούδης, Γιόντης, Οικονόμου, Παρασκευάς, Νικολαΐδης (45΄ Μπακιρτζής), Βουδούρης, Ελευθεριάδης, Μεμούρης, Παπαγιαννίδης (70΄ Κατσαμάγκας).

Οι σκόρερ :