Ads 468x60px

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΟΡΕΣΤΗΣ - ΚΥΠΡΙΝΟΣ 2 - 1

Με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ορέστης πήρε αγχωτική νίκη, αφού μέχρι το 83΄ τίποτε δεν του πήγαινε καλά.
Παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο (ο οποίος θα χειροτερεύει όσο μπαίνουμε στο Χειμώνα) οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο χωρίς όμως να καταφέρουν να παίξουν ελκυστικό ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι ήταν δυνατό μεν - χωρίς όμως κανένα αντιαθλητικό φάουλ- αλλά όχι τεχνικό (δεν θα μπορούσε άλλωστε). Με πολλές απουσίες βασικών (Μπαλάκης, Οικονόμου, Μπακιρτζής, Καπουκράνης, Χατζημιχάλης, Παπαδόπουλος) ο Ορέστης κατέβηκε με 11άδα ανάγκης η οποία όμως σε τελική ανάλυση ανταπεξήλθε πλήρως στο έργο της. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Ορέστης είχε τον έλεγχο (εκτός του 20λεπτου 60' - 80΄) αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την υπεροχή του και να πετύχει κάποιο τέρμα είτε να προηγηθεί είτε να ισοφαρίσει. Του δόθηκαν 6 πολύ καλές ευκαιρίες (με τους Καδόπουλο, Παγωνίδη 2, Παπαζήση και Μπακιρτζή 2) γι' αυτό, αλλά τις έχασε λόγω  της  καλής αμυντικής λειτουργίας του Κυπρίνου καθώς και λόγω του πολύ καλού τερματοφύλακα Τάσου Φιλιππίδη. Στο 2ο ημίχρονο ο Ορέστης φάνηκε να ξεκινά καλύτερα από το 1ο αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα στο 63΄ με μια ξαφνική αλλά τέλεια αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι με το Χάρη Καϊσίδη έγραψαν το 0 - 1. Από κει και μετά ο Ορέστης χάθηκε ενώ αντίστοιχα η Θύελλα κυριάρχησε και παρά λίγο να κάνει το 0 - 2 όταν επιθετικός της αστόχησε σε άδεια εστία μετά από φάση πανικού της αμυντικής γραμμής της ομάδας μας. Στο 73΄ μπήκε ως αλλαγή ο Κώστας Μπακιρτζής (είχε να αγωνισθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου) ο οποίος με τις κινήσεις του κατάφερε αφ' ενός να αλλάξει τη ροή του αγώνα αλλά και αφ' ετέρου να απειλήσει αρκετές φορές.
Από δικές του προσπάθειες ξεκίνησαν και τα δύο γκολ του Ορέστη αφού στο πρώτο  (83΄), το σουτ που επιχείρησε αλλοιώθηκε από αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του Κυπρίνου ενώ στο δεύτερο ήταν αυτός που κέρδισε το φάουλ, μετά την εκτέλεση του οποίου σημειώθηκε αυτό  στο 86΄ από τον Γιάννη Δήμου (μετά από δοκάρι  του Γιόντη).
Η ομάδα της Θύελλας Κυπρίνου πολύ καλή, με πολλές δυνάμεις, σωστές τοποθετήσεις, με καλές κινήσεις, με πολύ αθλητική συμπεριφορά, θα μπορούσε με λίγη τύχη στο τέλος να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Κέρδισε τη συμπάθειά μας.
Τον αγώνα παρακολούθησε και ο τραυματίας της ομάδας (από την προηγούμενη αγωνιστική) Θανάσης Οικονόμου προκειμένου να εμφυσήσει ηθικό στους συμπαίκτες του και γι' αυτό σύσσωμοι εκείνοι του αφιέρωσαν το 2ο και νικητήριο γκολ.
Η διαιτησία των κ.κ. Σκίνδρη, Παλαιοπάνη και Γεωργακούδη πολύ καλή.
Τα γολ : 63΄ Καϊσίδης 0 - 1, 83΄ αυτογκόλ  1 - 1 και 86΄ Δήμου  2 - 1.
Έπαιξαν για τον Ορέστη  οι : Οτέμπερης, Ζολώτας, Καδόπουλος (63΄ Βλασίδης), Γιόντης, Χριστοφορίδης, Δήμου, Καραγιάννης (73΄ Μπακιρτζής), Αλεξακούδης, Παγωνίδης (89΄ Κπουκράνης), Παπαθανασίου, Παπαζήσης.
Ο σκόρερ :