Ads 468x60px

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΕΠΕΣΕ

Finito la musica, passato la fiesta ! Τελείωσε η μουσική, πέρασε η γιορτή ή σε ελεύθερη μετάφραση "τέρμα τα ψέματα". Κάτι τέτοιο βιώσαμε  και μεις.
Τελείωσε το πρωτάθλημα και τα ενδοέβρια μπαράζ και ο παρονομαστής κοινός : εκτός στόχων.
Οι προπονητές της κερκίδας τα ήξεραν όλα και οι εν δυνάμει πρόεδροι της κερκίδας είδαν παντού λάθη.
Θα τους πούμε : "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα". Όποιος έχει τα κότσια (αγάπη για το Σύλλογο, χρήμα και γνώσεις) να διορθώσει όσα κύλισαν λάθος ας αναλάβει. Είμαστε μαζί του. Γιατί εμείς πέρα από πρόσωπα (ποδοσφαιριστές, παράγοντες - τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται αλλά ο Ορέστης μένει-) είμαστε "Ορέστης" παντός καιρού. Κυριολεκτικά. Όχι μόνο απ' έξω "Μετά Χριστόν προφήτες". Μαζί του και στα ψηλά και στα χαμηλά. Και θέλουμε την Ομάδα σε ανώτερη κατηγορία, εκεί που αξίζει για την πόλη μας. Ναι αξίζει για την πόλη μας, αλλά που είναι οι φίλαθλοι; Που είναι ο λαός που θα βάλει φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών μας; Οι 20 φίλαθλοι σε κάθε αγώνα; Πως θα γιατρευτεί ο ασθενής χωρίς φάρμακο ; Να μη γελιόμαστε. Είναι δύσκολο η Ομάδα να ξεκολλήσει από τις συνθήκες του τοπικού πρωταθλήματος.
Να ανέβει επίπεδο και να μην γίνεται χλεύη σε κάθε χωριό που αγωνίζεται. Μέχρι και σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος παράγοντας αντιπάλου Ομάδας έβριζε χυδαία την Ομάδα μας. Δεν μ' ενδιαφέρει ο λόγος. Που είναι ο σεβασμός ; Τον εμπνέουμε ;
Τέλος πάντων. Τα στραβά και τα λάθη ας τα εντοπίσουν οι ειδήμονες και ας τα διορθώσουν.
Εμείς στεκόμαστε μόνο στα θετικά.
Πρώτα - πρώτα να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Διοίκησης που με αμέτρητες προσωπικές θυσίες κράτησαν όσο μπόρεσαν τη σημαία του Συλλόγου ψηλά. Δεν την υπέστειλαν. Η Ομάδα πρωταγωνίστησε (άλλωστε είναι "καταδικασμένη" να πρωταγωνιστεί), έφτασε στον τελικό Κυπέλλου και στα Τελικά του πρωταθλήματος. Σε όλα ήρθε δεύτερη. Δίκαια γιατί η Ομάδα του Εθνικού που ήταν η βασική αντίπαλός μας, ήταν καλύτερη.Τουλάχιστον στα μεταξύ μας παιχνίδια.
Ύστερα να ευχαριστήσουμε τους Ποδοσφαιριστές που ανιδιοτελώς και με τους γνωστούς κινδύνους της σωματικής τους ακεραιότητας, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες του πρωταθλήματος (γηπεδικές, καιρικές και ειδικής αντιμετώπισης λόγω πρωταγωνισμού) μας ψυχαγώγησαν και μας πρόσφεραν  συναισθήματα  όχι μόνο απογοήτευσης αλλά  και χαράς και υπερηφάνειας (όλα είναι στο πρόγραμμα).
Τελευταία να ευχαριστήσουμε τους λιγοστούς φιλάθλους που ήταν κοντά στην Ομάδα συνεχώς εντός και εκτός έδρας. Και αυτοί οι λίγοι ήταν πολύτιμοι. Λίγοι αλλά "Λέοντες". Όχι στο ζώδιο.
Ελπίζουμε την επόμενη σαιζόν να είμαστε δυνατότεροι σε όλα τα επίπεδα ώστε να πρωταγωνιστήσουμε βάσιμα. Πρέπει !
Παρακάτω ας δούμε την φετινή πορεία της ομάδας μας με αριθμούς :
Η Ομάδα έδωσε 38  αγώνες. Για το πρωτάθλημα 24 , για το Κύπελλο 5 και φιλικούς 9 .
Σημείωσε 29 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Πέτυχε  105 γκολ ενώ δέχθηκε 26. Πρώτος σκόρερ ο Κόστα Στέρεβ με 24 γκολ.
Οι σκόρερ της Ομάδας :














Στο φετινό πρωτάθλημα των 24 αγωνιστικών, αγωνίστηκαν με την Ομάδα  26 ποδοσφαιριστές.
Πρώτος σε συμμετοχές  και σε αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής  -μόνο για το πρωτάθλημα- ο Στέφανος Πετρόπουλος (23 αγώνες  και 1.986΄).
Οι ποδ/στές και οι συμμετοχές τους :