Ads 468x60px

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ - ΟΡΕΣΤΗΣ 1 - 2

Με δυο γκολ του Ηλία Οτέμπερη (41΄ και 58΄) ο Ορέστης  πέρασε "δια πυρός και σιδήρου" από την δυνατή έδρα του Ποντιακού, ο οποίος μείωσε το σκορ με πέναλτι στο 65΄. Στο 9΄ ο Ποντιακός είχε τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία του για ν' ανοίξει το σκορ αλλά ο Κώστας Γαλλής απεσόβησε τον κίνδυνο σε τετ α τετ με αντίπαλο. Ο Ορέστης παρά το ότι πίεζε έχοντας την κατοχή της μπάλας και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλά δεν κατάφερνε να απειλεί ουσιαστικά. Παρ' όλ' αυτά στο 41΄ με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ (χέρι αμυντικού έξω από την περιοχή) ο Ηλίας Οτέμπερης έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Ποντιακού γράφοντας το 0 - 1. Στο 44΄ ακυρώθηκε διπλό γκολ του Ορέστη (κατά τη γνώμη μας), αρχικά με δυνατό σουτ του Ανέστη Παπαγιαννίδη όταν η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έσκασε κάτω (μέσα από τη γραμμή του τέρματος) και στη συνέχεια όταν σημειώθηκε σε θέση οφ σάϊτ (φάνηκε να μην είναι) ο Χρύσανθος Μεμούρης που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 58΄ μετά από σέντρα του Δημήτρη Τρανόπουλου, ο Ηλίας Οτέμπερης με δυνατό σουτ σημείωσε το 2ο δικό του τέρμα και συνάμα του Ορέστη. Στο 65΄ ο Ποντιακός κέρδισε πέναλτι (έγινε το 1 - 2), που κατελόγισε ο κ. Στρατούδης, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Ορέστη, όταν σε σέντρα σουτ στη γραμμή του άουτ από τα δεξιά της εστίας του Ορέστη, πιθανόν η μπάλα να βρήκε το χέρι αμυνόμενου, που επιχείρησε να αποτρέψει τη σέντρα. Στο 69΄ ο Ποντιακός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής παίκτου του με 2η κίτρινη κάρτα, σε σκληρό φάουλ εις βάρος του Χρήστου Πετρόπουλου. Η αποβολή αμφισβητήθηκε έντονα από τους του Ποντιακού με αποτέλεσμα από κει και μετά να αμφισβητείται κάθε απόφαση του διαιτητή όταν ήταν εις βάρος της τοπικής ομάδας. Στο 80΄ ο διαιτητής διέκοψε για λίγα λεπτά τον αγώνα γιατί ο επόπτης Κονταράς προηλακίστηκε όταν σε ανατροπή του Γιώργου Παρασκευά, υπέδειξε την παράβαση. Τελικά ο αγώνας έληξε ήρεμα, σε πολύ καλό κλίμα και χωρίς άλλη διένεξη.
Μετά το 1 - 2  η ομάδα μας έχασε τουλάχιστον άλλες τέσσερις κραυγαλέες ευκαιρίες (Δαρβούδης, Παπαγιαννίδης, Παρασκευάς, Ελευθεριάδης) για να διευρύνει το σκορ, κυρίως εξ αιτίας της πολύ καλής απόδοσης του τερματοφύλακα του Ποντιακού.
Εαν η διαιτησία των κ.κ. Στρατούδη, Κωνσταντάκη και Κονταρά είχε δίκιο στα αμφισβητούμενα (με το μάτι μας από την κερκίδα) ήταν άριστη.
Πριν την έναρξη του αγώνα ο Ποντιακός τίμησε με ανθοδέσμη τον ποδοσφαιριστή μας Δημήτρη Τρανόπουλο (ως γνωστόν μέχρι πέρυσι φορούσε τη φανέλα του).
Σύνθεση Ορέστη :  Γαλλής, Στεφανίδης, Παπαγιαννίδης, Πετρόπουλος, Οικονόμου, Βουδούρης, Δαρβούδης (67΄ Ελευθεριάδης), Καστρινός, Μεμούρης (79΄ Παρασκευάς), Οτέμπερης, Τρανόπουλος (59΄ Ντινούδης).
Ο σκόρερ :